Verhaal #34 Hygiëne en kwaliteit badkamer nog belangrijker door Corona

24-05

Corona heeft van 2020 nu al een jaar van bezinning gemaakt. We hebben allemaal even pas op de plaats gemaakt en naar het grotere plaatje gekeken. Nooit eerder in onze geschiedenis hebben we in een situatie gezeten waarin onze persoonlijke onafhankelijkheid zo is aangetast. Corona heeft de manier waarop we leven, werken en ontspannen echt veranderd. 

Wij bij Aalbers badkamers merkten ook direct de impact van Corona. De angst en onzekerheid heerste in de eerste weken. Eerlijk gezegd vond ik het ook echt spannend. Niemand wist hoe Corona zich zou gaan ontwikkelen en wat ons te wachten zou staan. Het lijkt erop dat Corona vooralsnog onder controle is en dat we weer voorzichtig vooruit mogen kijken. Ik heb het idee dat iedereen deze tijd ook heeft aangegrepen om meer na te denken over de manier waarop wij met de wereld omgaan. 

Ik verwacht dat Corona de manier waarop we badkamers ontwerpen en realiseren en welke producten en materialen we gebruiken blijvend veranderd. Ik verwacht dat de hang naar eerlijke en duurzame ontwerpen en producten verder toeneemt. Denk hierbij aan natuurlijke materialen en producten met organische vormen die op een duurzame manier vervaardigd zijn. We willen ook steeds vaker weten hoe producten geproduceerd worden en waar materialen vandaan komen. Antwoorden op vragen zoals: Hoe wordt er omgegaan met afval in het productieproces? Wat is de levensduur van een product? Hoe krijgen we een badkamer en toilet hygiensch en hoe houden we deze hygienisch? 

Want Corona heeft maar weer eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk hygiëne is. Handen wassen, handen wassen en nog eens handen wassen! Dat is nu het credo. Maar dat doet niet iedereen vaak genoeg en niet iedereen wast de handen goed. Dit terwijl hygiene juist de verspreiding van virussen zoals Corona tegengaat. De afgelopen periode merkte we tijdens onze ontwerpsessies al een toenemende vraag naar materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Veel vraag naar hygiënische, innovatieve producten. Denk aan een douche-wc. Een douche wc is een bidet toiletbril dat het onderlichaam volautomatisch met warm water en lucht reinigt. De hypermoderne douche-wc’s zijn uitgerust met verschillende wellnessprogramma’s en bieden uitgebreide keuzes als een pulserende massagedouche, een oscillerende douche-arm, de ladydouche voor de intieme hygiëne van de vrouw en vaak een warme luchtföhn. Met een afstandsbediening of een vast bedieningspaneel kan de warmte en de sterkte van de waterstraal worden ingesteld. In Japan is een douche-wc meer regel dan uitzondering. Meer dan 80% van de huishoudens heeft een douche-wc. Japanners hechten van oudsher veel belang aan hygiëne, maar staan ook voor snufjes en moderne technologie. Die twee eigenschappen worden perfect geïntegreerd in de douche-wc. 

Wat we ook steeds vaker in een badkamerontwerp meenemen is een kraan die automatisch aan- en uitgaat door binnen het bereik van een sensor jouw hand te bewegen. Dit zorgt voor een substantiële verbetering van de hygiene in een badkamer of toilet. Ook het materiaal heeft hier invloed op. Denk aan keramische afwerking van kranen. Dit zorgt ervoor dat de kranen vele malen makkelijker schoon te maken zijn. Wij verwachten ook dat we vaker dan voorheen en-suite badkamers ontwerpen en realiseren. Een en-suite is een soepele overgang van de slaapkamer in de badkamer. Een en-suite voorzien van gemakkelijk schoon te maken producten en materialen zorgt ervoor dat hygiëne een nog prominentere rol in ons leven krijgt.

Corona heeft er ook voor gezorgd dat ons huis onze enige echte veilige plek is geworden. We zijn op onszelf en ons gezin aangewezen. We moeten ook allemaal een tandje terugschakelen. Dit heeft ons aan het denken gezet en heeft ons doen realiseren wat nou echt belangrijk is in het leven. We besteden vele malen meer tijd thuis met onze geliefden en we gebruiken deze tijd ook om na te denken over hoe we ons huis kunnen verbeteren, verduurzamen en hoe we er een nog fijnere plek van kunnen maken. Hierdoor komt ook steeds vaker het besef dat wat je doet in huis ook een goede, wel doordachte investering moet zijn. Kwaliteit! Dit geldt ook voor de badkamer. We verwachten dat thuis-spa producten vaker toegepast wordt in badkamers. Denk hierbij aan een regendouche, multifunctionele douchekoppen, body-jet stralen, stoom functionaliteiten en infrarood- en warmtestraling. Toevoeging van kwaliteit zorgt per definitie voor een hogere investering. En die afweging moet je iedere keer weer maken. 

Maar vergeet nooit dat de ergernis van een slechte kwaliteit badkamer voortduurt als de vreugde voor de laagste prijs allang vergeten is. Kwaliteit is een weldoordacht ontwerp van een badkamer, kwaliteit van sanitair en de materialen maar kwaliteit is ook de zorg en aandacht die besteedt is aan de afwerking van de badkamer door vakmensen.

Voor iedereen die van plan is om de badkamer onder handen te laten nemen of als je inspiratie op wilt doen, kom eens langs in onze showroom en bespreek de ideeën met onze ontwerpers. Hoe kunnen we kwaliteit toevoegen aan de huidige badkamer? Is het mogelijk om spa-producten toe te voegen aan de bestaande badkamer? Is het mogelijk om kranen, voorzien van sensoren, toe te passen in de bestaande badkamer? Of is een compleet nieuwe badkamer de beste optie? Op vrijwel alle badkamer-vragen hebben onze ontwerpers een antwoord. Toilet op de badkamer? Of toiletruimte ook aanpakken? Overweeg een douche-wc. We hebben o.a. Geberit en Rapotec werkend in onze showroom. Neem van mij aan, een douche-wc is echt een verrijking!

Groet Frank

 

 

 

meer inspirerende verhalen