Aalbers Badkamers erkend leerbedrijf

20-08

Bedrijven en het beroepsonderwijs werken binnen SBB nauw samen om studenten op te leiden met perspectief op een baan. Doelstelling is om het bedrijfsleven op die manier steeds van de best gekwalificeerde vakmensen te voorzien. SBB erkent gelieerde bedrijven als leerbedrijf en ondersteunt ze bij het optimaal invullen van de praktijkopleidingen. De nieuwe SBB is gevestigd in Zoetermeer en telt 560 medewerkers.

De nieuwe organisatie is belast met de uitvoering van de wettelijke taken voor goed beroepsonderwijs en aansluiting op de praktijk. Voorafgaand aan de overdracht van deze taken werkten de diverse kenniscentra nauw samen met SBB. Vanuit de kenniscentra zijn inmiddels 430 adviseurs praktijkleren bij SBB in dienst gekomen. Zij gaan de leerbedrijven optimaal bedienen met onder andere een uitgebreid online dienstenpakket.

Aalbers badkamers is blij met de nieuwe samenwerkingsorganisatie: “Als badkamerspecialist zijn wij vanzelfsprekend gebaat bij goed opgeleide vakmensen die alle facetten van het design- en installatievak tot in de puntjes beheersen. Ik zie het als een mooie uitdaging om daar samen met SBB een serieuze bijdrage aan te leveren.”

meer inspirerende verhalen