Hoe houd ik mijn mooie badkamer schoon?

10-12

Kalkaanslag, schimmelvorming en tandpasta- en zeepresten zijn onze grootste vijanden in badkamers en douches. Kalkaanslag komt overal voor waar regelmatig water stroomt en vormt één groot broeinest van bacteriën. Die zijn alleen te bestrijden door het minstens eens per week schoonmaken van de douchewanden, het bad, de wasbakken en het toilet. Een kalkreiniger voldoet prima, maar wie milieuvriendelijker te werk wil gaan, kiest voor soda en azijn.

Schimmel, te herkennen aan die ontsierende zwarte puntjes op muren en plafonds, is het best te bestrijden met bleekwater en een oude tandenborstel. Azijn is aanzienlijk minder agressief, maar voldoet bij beginnende schimmelvorming ook prima. Omdat schimmel schadelijk kan zijn voor de luchtwegen, is het zaak er snel bij te zijn: ieder zwart puntje is er één teveel!

Ook tandpasta- en zeepresten zijn ideale broedplaatsen voor bacteriën en dus erg onhygiënisch. Zet minstens eens per week schuurmiddel of een allesreiniger in om ze te verwijderen en zorg er vooral voor dat de tandenborstelbeker goed schoon blijft.

Tot slot nog een tip met betrekking tot toilet: kies voor een randloze toiletpot. Die is tenslotte veel gemakkelijker schoon te houden dan de conventionele modellen. Een werkelijk topproduct op het gebied van toilethygiëne is de Geberit AquaClean, een stijlvol vormgegeven douchewc die het onderlichaam reinigt met water. Vraag in de showroom van Aalbers badkamers naar de mogelijkheden en de verschillende uitvoeringen.

meer inspirerende verhalen