Verhaal #16 Kijkje in de toekomst van de badkamer

20-10

Wij zijn continu bezig met innovatie & technologie en nieuwe producten voor in de badkamer en toiletruimtes. Wil je unieke ruimtes ontwerpen en realiseren dan begint het zoals altijd met een goede basis. Dit wordt nogal eens vergeten door “vooruitstrevende” partijen omdat ze te druk zijn met innoveren en vernieuwen en daardoor het belangrijkste uit het oog verliezen, namelijk de praktische basis. Wij niet. In onze ontwerpen besteden wij de meeste tijd aan praktische aspecten en gemak. Wij willen er namelijk zeker van zijn dat het fundament van een unieke badkamer of toiletruimte goed staat. Vervolgens polijsten wij dit geheel naar wens van de klant zonder het functionele uit het oog te verliezen. Als kers op de taart is het mogelijk om innovatie & technologie toe te passen. Dit kan ik vele soorten en maten, in deze blog focus ik mij op verlichting & multimedia en de combinatie ervan in 1 product.

Van onze klanten krijgen wij vaak terug dat de badkamer voor hen het ideale rust moment van de dag is. Iedereen vult dit badkamer-rust-momentje anders in. Bijvoorbeeld op zaterdagavond even lekker een half uurtje in bad liggen (calorieën verbranden :)), verlichting gedimd, geen afleiding, helemaal zen, enkel ontspanning. Maar rust en ontspanning kan ook anders ingevuld worden, bijvoorbeeld door in bad een aflevering van jouw favoriete Netflix-serie te kijken of gewoon muziek te luisteren.

Daarnaast krijgen wij ook vaak te horen dat het “wakker-wordt-ritueel” heilig is en ook verschilt per persoon. Als je wakker wordt, loop je naar de badkamer (of eerst even een pitstop) je frist jezelf vervolgens op, poetst je tanden, scheert jezelf, je fatsoeneert je haar en de dag start fris en fruitig. Dit kan zonder prikkels, je bent een diesel dus je hebt je tijd nodig, rustig aan…….óf je hebt een heel gezin met strakke tijdslots, turbo aan zodat iedereen op tijd naar school en kantoor kan. Om maar te zwijgen over de puberdochters en -zonen die uren op een badkamer doorbrengen om weten wij veel van alles te doen. Meerdere opties dus, laten we het daarop houden.

Waarom vertel ik dit allemaal? Omdat we allemaal mensen zijn met verschillende karakters, eigenschappen, rituelen en gewoontes. De badkamer en de toiletruimte zijn statisch zodra die opgeleverd worden. Maar met technologie & innovatie kun je door in een later stadium kleine ingrepen te doen het verblijf nog aangenamer maken. Ik realiseer mij dat aangenamer erg subjectief is, maar door de flexibiliteit van de oplossing is het niet nodig dat jouw partner of (puber)kinderen daar hinder van ondervinden. Stel je bent jouw tanden aan het poetsen, scheren etc., ik kan mij voorstellen dat je dan graag even de highlights van het NOS-journaal wilt kijken, even files wilt checken of gewoon muziek wilt luisteren (wel zachtjes). Dit kan op je smartphone of op de iPad, maar stel je nu eens voor dat jij in de toekomst de badkamer of toiletruimte binnenloopt, de lampknop indrukt en de content die jij wilt zien op jouw wastafelmeubel of op een muur in je toiletruimte verschijnt? Geen iPad’s en smartphones die rondslingeren of schermen ingebouwd in de muur, gewoon “BAM", de content! Hoe? De Beam!

Beam Labs (winnaar van de Red Dot Design Award 2016) is de producent van de Beam en onze innovatie partner. De Beam maakt het leven voor een aantal onder ons aangenamer. Je kunt efficiënter met je tijd omgaan en sommige momenten van de dag leuker of meer ontspannen maken. Met de Beam verander je elk oppervlak in een projectiescherm maar het is ook gewoon een lamp. Je schroeft de Beam als een lamp in een lichtfitting of sluit hem aan op het stopcontact. Verbind de Beam via wifi met internet, stel een tijd in en kijk Netflix, het journaal of check gewoon je mail of de files wanneer het jou uitkomt. Heb je helemaal geen zin in Youtube of Netflix, gebruik de Beam dan gewoon als een lamp. Dim het licht en pak je rust, fris je op, föhn je haar en start jouw dag zonder multimedia prikkels. Een mooie, innovatieve oplossing voor de toekomstige badkamer, de toiletruimte van nu of gewoon voor in de woonkamer. Zoals de titel al zegt, dit is de toekomst maar voor een aantal toepassingen is de Beam al geschikt.

Wil je de toekomst alvast met eigen ogen zien? De Beam is binnenkort te zien in onze showroom. Wij zijn nu een aantal ruimtes geschikt aan het maken voor de Beam. Kom binnenkort eens kijken en vraag naar de huidige mogelijkheden en toekomstige toepassingen.

Frank
Eigenaar & blogger
Aalbers badkamers

meer inspirerende verhalen