Verhaal #6 Werken bij Aalbers badkamers?

11-03

De Nederlandse installatiebranche kampt met een groot tekort aan vakbekwame installatie monteurs. Om dit probleem onder de aandacht te brengen, hebben de installateurs, vrijdag 11 maart, uitgeroepen tot Wereld Loodgieters Dag.

Het feit dat weinig jongeren voor een opleiding tot loodgieter kiezen, heeft volgens de branchevereniging alles te maken met het feit dat er een achterhaald clichébeeld van het vak bestaat. “Jongeren denken nog steeds dat loodgieters alleen maar in keukenkastjes of op wc’s werken, terwijl het vak alleen maar breder en innovatiever wordt”, aldus voorzitter Titia Siertsema van Uneto-VNI.

“Ons team van monteurs en badkamerspecialisten bestaat voor een groot deel ook uit voormalige loodgieters en cv-monteurs. Als erkend leerbedrijf hebben wij ze in de loop der jaren opgeleid tot de beste vaklieden in de branche; vaklieden met een absolute passie voor het bouwen van inspirerende badkamers.”

Aalbers badkamers is overigens niet alleen gecertificeerd leerbedrijf voor jongeren die een werkbouwkundige opleiding volgen, maar ook voor leerlingen van bouwkundige opleidingen. “De afgelopen twee jaar hebben we bijvoorbeeld een leerling-tegelzetter intern begeleid. Op school volgde hij theorielessen, terwijl hij bij ons de nodige praktijkervaring opdeed. De komende tijd gaan onze klanten daar gegarandeerd volop profijt van krijgen.”

Ga je nog naar school en ben je opzoek naar een ervaringsplek of ben je net klaar en wil je bij Aalbers badkamers werken? Neem contact op met Harm Jansen of stuur even een mailtje naar info@aalbersbadkamers.nl en wij komen er zeker bij je op terug!

meer inspirerende verhalen