Verhaal #2 Dé blikvangers onder de badkamerkranen

04-02

Als er één product in de badkamer de laatste jaren enorm geëvolueerd is, dan is het wel de badkamerkraan. De hedendaagse badkamerkraan is niet alleen voorzien van de modernste technieken, duurzame onderdelen en het meest optimale bedieningsgemak; maar is tevens uitgegroeid tot een heuse blikvanger.

Toonaangevende fabrikanten werken de laatste jaren nauw samen met de meest gerenommeerde vormgevers ter wereld om de badkamerkraan te verheffen tot waar designobject. De diversiteit is enorm groot en varieert van stilistische opbouwkranen tot minimalistisch vormgegeven inbouwkranen, al dan niet voorzien van de nodige elektronica. Vandaag de dag is er voor iedere individuele levensstijl een badkamerkraan die daar gegarandeerd naadloos op aansluit.

Axor, een merk van Hansgrohe, is één van de trendsetters op designgebied. Verwonderlijk is dat allerminst: bij de ontwikkeling van kranen, douches en accessoires, wordt nauw samengewerkt met topdesigners als Philippe Starck en Antonio Citterio.

Ook Vola heeft op het gebied van design een naam hoog te houden. De badkamerkranen van dit merk, opgenomen in de befaamde ontwerpcollectie van het Stedelijk Museum, blinken uit door hun eenvoud en passen in ieder strak badkamerinterieur. Tot slot mogen ook de elegante kranen van Dornbracht niet in dit lijstje van absolute blikvangers ontbreken. Ze vormen een stilistische verrijking voor vrijwel iedere architectonische omgeving.

Ben je benieuwd naar de collecties van onder andere Axor, Vola en Dornbracht? Of van JEE-O en Hotbath? Breng dan vooral eens een bezoek aan onze showroom in Wijchen!

meer inspirerende verhalen