Verhaal #22 Onze nieuwe huis foto- en videograaf

28-02

Het jaar is weer goed en wel onderweg. Inmiddels hebben wij weer een aantal inspirerende badkamers opgeleverd waar wij als team trots op zijn. En nog belangrijker, dit leverde ook weer blije gezichten op bij onze klanten. Om jou nog meer te inspireren hebben wij ervoor gekozen om de badkamers die wij maken op beeld vast te leggen. Naast fotografie ook bewegend beeld. Maar dit is een specialisme dat we tot nu toe niet in huis hadden. Wij zijn opzoek gegaan naar een huis foto- en videograaf.

Opzoek naar iemand die de sfeer en de kwaliteit van de badkamer kan vangen in beeld. Iemand die zich ieder keer afvraagt wat hij precies wilt laten zien. De hele badkamer of juist een detail? De verschillende foto’s en bewegende beelden van een badkamer zijn altijd onderdeel van een totale reportage, een verhaal. De beelden moeten een verhaal vertellen over de Aalbers Badkamer, van ontwerp tot realisatie. Wij willen natuurlijk dat het ontwerp, de lijnen en de kleuren van een badkamer er op elk beeld geloofwaardig en strak uitzien. Als foto- en videograaf moet je dus rekening houden met licht. Je kijkt naar de speling van het daglicht en de verlichting in de badkamer. Elke type verlichting heeft zijn eigen kleurenspectrum. Het is dus echt een kunst om dit met elkaar in evenwicht te brengen, zodanig dat er een soort van natuurlijk licht ontstaat. Kortom: het is dus zeker geen gemakkelijke opgave om een badkamer in beeld te brengen.

Dit wisten we, dus hebben wij er ruim de tijd voor genomen om de juiste persoon te vinden. Dit moest een authentiek persoon zijn. Iemand met een eigen stijl, eigen handtekening, maar ook iemand die onze handtekening en de kwaliteit van ons werk over weet te brengen op beeld. Iemand die jong en enthousiast is en vernieuwend te werk gaat. Iemand die met z'n reportages een verhaal kan vertellen en je meeneemt in het voor ons kenmerkende proces van ontwerp tot realisatie van een badkamer. En ik kan je vertellen, het is gelukt! Wij zijn erg blij dat hij ons team komt versterken en vanaf nu de unieke badkamers van Aalbers op de gevoelige plaat vastlegt. Wie het is? Fabio!

Fabio is onze nieuwe huis foto- en videograaf. Fabio is een jonge kerel (21) met ambities en past naar ons idee perfect in ons team. Met zijn passie voor creaties en het creatieve proces kan hij de gedachtegang van onze ontwerpers op zijn kenmerkende manier vastleggen op beeld. Frank: “Hoe ga jij het verhaal van een nieuwe Aalbers Badkamer dadelijk vastleggen op beeld?” Fabio: “Creativiteit staat voor mij gelijk aan verhaal. Door nauw betrokken te zijn bij het ontwerpproces kan ik de visie van de ontwerper doorgronden en vertalen naar beeld. Dit kan middels fotografie maar ook door het vastleggen van een heel proces van sloop tot realisatie in bijvoorbeeld een time lapse”. Fabio: “Fotografie en film zijn mijn favoriete vormen van vertellen. Ik vind functionaliteit altijd boeiend en ik probeer dit op mijn manier vast te leggen met respect voor de ontwerper van de badkamer en de klant. Frank: “Wat is jouw doel over zeg 5 jaar?” Fabio: “Ik hoop dat binnen een aantal jaren de mensen mijn handtekening gaan herkennen en zeggen, dat is nou een echte Fabio!” Frank: “Als ze dan ook maar zien dat het een echte Aalbers Badkamer is :). Fabio: “Daar zorg ik voor!”

Fabio is inmiddels gestart met een aantal projecten, waaronder de renovatie van de badkamer van de winnaars van de reis naar IJsland. Zodra dit project is opgeleverd delen we het met jullie via onze website en Instagram. Volg ons op Instagram @aalbersbadkamers en houd onze website in de gaten!


Groet Frank
Eigenaar & blogger

meer inspirerende verhalen