Verhaal #25 Pensionado's en nieuw talent

15-09

Aalbers badkamers blijft zich constant ontwikkelen, zowel voor als achter de schermen. Onlangs zijn klasbakken Peter Aalbers en Sjaak Kasser met pensioen gegaan. Om dit op te vangen en de continuiteit van Aalbers badkamers te borgen hebben wij onze organisatie anders ingericht en nieuw, jong talent aangetrokken. 

Peter en Sjaak met pensioen! Na een carrière van respectievelijk 45 en 25 jaar bij Aalbers badkamers mogen zij eindelijk gaan genieten van alles wat het leven, naast fulltime werken, nog meer te bieden heeft. Peter is afgelopen jaar voor het eerst opa geworden en Sjaak wordt binnenkort voor het eerst opa. De kleinkinderen zullen dus meer en meer tijd in beslag gaan nemen. Voor Peter geldt dat hij toch nog nauw betrokken blijft bij Aalbers badkamers. Wat wij natuurlijk erg prettig vinden. Harm neemt namelijk de taken van Peter over, maar omwille van de tijd en om de kwaliteit van ons werk hoog te houden blijft Peter de komende jaren betrokken om Harm te ondersteunen waar nodig. 

Sjaak was 1 van onze senior tegelzetters en een echte mentor die we zeker zullen gaan missen. Maar ik ben ervan overtuigd dat Michiel en Frank dit gemis op kunnen vangen en eenzelfde mentor rol kunnen vervullen voor de volgende generatie Aalbers badkamers tegelzetters. De zoektocht naar nieuwe collega’s zijn we tijdig gestart. Wij wisten natuurlijk al een tijdje dat Sjaak met pensioen ging en wij hebben ons goed voorbereid. Ongeveer een jaar geleden zijn wij een zoektocht naar jong talent gestart. Dit moeten jongens zijn die de “zachte” kant goed in zich hebben en de potentie hebben om zich te ontwikkelen tot een echte vakman. Uiteindelijk moeten ze natuurlijk super strak werk afleveren maar ik vind het ook belangrijk dat ze netjes werken, een goede uitstraling hebben en onze klanten van advies kunnen voorzien in het werk. 

We zijn destijds 2 trajecten gestart. Een traject samen met het ROC en een traject waar we ons eigen netwerk bij betrokken hebben. Beide trajecten zijn succesvol afgerond! Per 12 september is Ali gestart als leerling tegelzetter. Ali heeft hier begin van dit jaar 9 weken stagegelopen en de periode met succes afgerond. Omdat wij zo enthousiast waren over Ali en wij zeer tevreden zijn over zijn progressie hebben we hem een baan aangeboden. Ali is het type persoon dat we zoeken, een harde werker, zacht karakter en de potentie om een vakman te worden. Ali gaat 4 dagen in de week voor ons werken en 1 dag per week naar school. Michiel wordt zijn mentor en zal hem de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Het andere traject heeft ons gebracht bij Sander de Leeuw, hij start 1 oktober a.s.. Sander heeft al een aantal jaren ervaring in de installatietechniek maar wil zich graag door ontwikkelen tot tegelzetter. Samen met Sander en Frank (zijn mentor) hebben we een traject uitgestippeld om hem binnen enkele jaren als volwaardig tegelzetter in te kunnen zetten. Zijn huidige installatiekennis is een duidelijke pré en onderscheidt hem weer van andere tegelzetters. 

Zoals je ziet blijven we ons ontwikkelen. Aalbers badkamers staat niet stil! We gaan Sjaak en Peter (blijft wel betrokken) echt missen, als vakmannen maar ook als mens. Maar we zijn ervan overtuigd dat Ali en Sander hetzelfde niveau kunnen halen als de oude garde (misschien zelfs beter :)) en een ware aanvulling zijn voor ons team. 

Sjaak en Peter bedankt! Ali en Sander WELKOM!

Groet Frank
Eigenaar & Blogger

meer inspirerende verhalen