Verhaal #23 “Badkamer van de toekomst...”

21-04

Badkamer van de toekomst

Gemak en comfort is aan populariteit aan het winnen in onze badkamers. Waar voorheen de focus lag op de praktische invulling van een badkamer genieten we nu veel meer van onze badkamers en de tijd die we erin doorbrengen. Dit komt onder andere door innovatie en technologie. De laatste jaren zien we meer en meer producten evolueren, zowel technisch, het design als het materiaalgebruik. In dit blog wil ik je graag meenemen in de wereld van badkamer-tech. Dit betekent geen ellenlange opsomming van producten, maar een inspirerend voorbeeld op basis van een specifieke badkamerwens. 

Comfort en techniek gecombineerd

Even een stapje terug. Zoals je weet is Martien één van onze ontwerpers en ontwerpt hij misschien wel 100 badkamers per jaar. Deze ontwerpen zijn uniek en passend bij de vraag van de klant. Hierin zien we een trend; mensen verleggen hun focus steeds vaker naar gezondheid. We eten steeds gezonder, we bewegen meer en denken simpelweg steeds beter na over onze eigen heilige tempel; ons lichaam. Je hebt er maar 1 en je moet hier zuinig op zijn.

De familie uit Wijchen, de klant, benoemde dit ook tijdens een van de eerste gesprekken met Martien.

Familie: “Wij willen een badkamer waar de focus ligt op gezondheid en comfort en dit mag niet ten koste gaan van de ruimte. Wij willen bijvoorbeeld dat onze spieren sneller herstellen na een potje tennis of als we in de sportschool zijn geweest”.
Martien: “We kunnen op alle mogelijke manieren comfort toevoegen aan een badkamer maar comfort combineren met gezondheid en het mag niet ten kosten gaan van de ruimte was voor mij een uitdaging. Ik heb daarom een badkamer ontworpen waarin ik alle facetten in één element terug heb laten komen”.

Douche van de toekomst

Het is 1.85m groot, 30cm breed en weegt 35 kilo? Enig idee? En nee het is geen reuzenpinguïn :). Dit is dé innovatieve oplossing die Martien heeft verwerkt in zijn ontwerp. Het is de Sunshower Deluxe. Martien: “Dit vind ik echt een verrijking voor de badkamer en is het antwoord op de wens van de familie”. Voor het ontwerp betekende dit ook geen ruimteverlies omdat we de Sunshower verwerkt hebben in de wand. Ideaal!

Frank: “Maar waarom dan een Sunshower?” Martien: “Gemak, efficiëntie, ontspanning en een positieve impact op de gezondheid in 1 moment gevangen”. Frank: “Hoe dan?” Martien: “Tijdens het douchen schakel je met één druk op de knop zonlicht of infrarood in. Je ontspant volledig, werkt aan een gezonde kleur en ondertussen was je je haren”. Dat is pas efficiënt ontspannen!

De infraroodstraling vermindert ondertussen ook eventuele rug- en nekklachten, spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Uv-licht zorgt er vervolgens nog eens voor dat de huid in de herfst- en wintermaanden een gezonde kleur houdt. Niet geheel onbelangrijk als je je bedenkt dat het kwik de afgelopen week al ruim boven de 25 graden uit is gekomen. Martien: “De badkamer is eind maart al op opgeleverd. De familie heeft dus al kunnen werken aan een gezonde kleur en heeft de huid alvast kunnen laten wennen aan de zomerzon!”

Sunshower Deluxe

De Sunshower is er vele verschillende soorten en maten. We kunnen de Sunshower in een ontwerp meenemen en verwerken in de wand. Maar we het is ook mogelijk om de Sunshower in een bestaande douche te plaatsen.  Naast gezondheidsproducten maakt Sunshower ook medische apparaten waarbij licht wordt ingezet voor behandeling van bijvoorbeeld huidziekten.

Martien: “Sunshower is een super innovatief bedrijf waar wij graag mee samenwerken. Zij stellen ons in staat om badkamers te ontwerpen die verder gaan dan enkel comfort en gemak, gezondheid speelt namelijk ook een rol. Hierdoor kan ik een ontwerp maken dat nog beter aansluit op de wensen van onze klanten. En als ik dan zo’n “healthy bathroom” heb ontworpen dan heb ik het gevoel dat ik ook (klein) steentje heb bijgedragen aan een gezondere wereld”.

Wil je meer weten over het ontwerp van deze moderne badkamer of andere innovatieve oplossingen die Martien in dit ontwerp heeft verwerkt? Mail mij of loop even binnen en vraag het aan Martien :). Volgende keer sta ik stil bij een ander technologisch hoogstandje van deze badkamer. Hieronder voor de volledigheid de merken die in deze badkamer zijn gebruikt.

Groet Frank
Eigenaar & Blogger

 

meer inspirerende verhalen