Verhaal #8 Duurzame badkamer binnen ieders handbereik

12-05

Water en energie besparen is dankzij de steeds verder oprukkende slimme technologie van dit moment al aardig ingeburgerd. Wastafelkranen met doorstroombegrenzer, douchethermostaten en waterbesparende douchekoppen zijn vandaag de dag eerder regel dan uitzondering, net overigens als toiletten met een keuzeknop voor een grote of kleine spoeling. Andere water- en energiebesparende maatregelen die genomen kunnen worden, zijn onder andere elektrische designradiatoren en zogeheten warmeterugwinningssystemen, waarbij het warme douchewater dat wegspoelt, gebruikt wordt voor de opwarming van het koude aanvoerwater.

En wat te denken van het vervangen van spaarlampen door led lampen, die in plaats van 7000 branduren wel 20- tot 40.000 branduren hebben en ook nog eens aanzienlijk energiezuiniger zijn? Het gaat hierbij om maatregelen die weliswaar om een minimale investering vragen, maar die investering verdien je in relatief korte tijd dubbel en dwars weer terug.

Het duurzame karakter van uw badkamer krijgt extra glans door te kiezen voor het gebruik van recyclebare materialen en milieuvriendelijk vervaardigde producten. Daarbij valt te denken aan meubels van FSC-gecertificeerd hout, kopervrije spiegels met een laag loodgehalte en tegels met een coating die vrij is van schadelijke organische stoffen. Kom eens bij ons in de showroom en vraag naar de mogelijkheden. Onze duurzaamheidsexpert Harm Jansen kan jou verder helpen!

meer inspirerende verhalen