Verhaal #9 Inspiratietour NL team Aalbers

01-08

Afgelopen week is een deel van ons team op inspiratietour geweest in Nederland. Amsterdam was onze eerste stop. Na een ontbijt en een kopje koffie zijn we als eerste bij VOLA naar binnen gelopen. Hier werden we enthousiast ontvangen door de altijd vrolijke Frank de Boer, nee, niet die en ook geen familie van..... Deze man vertelt wél inspirerend :). We hebben de nieuwste producten en designs gezien en Frank heeft ons bijgepraat over het merk VOLA en de wereld waarin VOLA actief is. Wij zijn één van een select clubje sanitair speciaalzaken dat Vola verkoopt. De kranen, douches en accessoires van dit merk zijn in 1968 ontworpen door de beroemde Deense architect en industrieel ontwerper Arne Jacobsen. De producten passen in iedere stijl badkamer en geven een badkamer écht een nieuwe dimensie.

Na een Deens ochtendje zijn we naar een tweede icoon in de wereld van ontwerp, design en sanitair geweest: Intercodam. Een bedrijf opericht in 1919 waar een bijzondere collectie tegels en natuursteen wordt getoond. Ze zitten gevestigd in een prachtig pand aan de Amstel en laten hier op verbluffende wijze zien wat ze in huis hebben en waarom zij zo hoog staan aangeschreven. Wij werken al jaren samen met Intercodam en het werd weer eens bevestigd waarom.

Tot slot hebben we nog een bezoek gebracht aan Affaire d’eau aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam. One of a kind! Affaire d’Eau is gespecialiseerd in antiek sanitair. We noemen het de ‘forgotten antiques’, antiek dat in vergetelheid is geraakt en steeds schaarser wordt. De afgelopen vijftien jaar heeft Affaire d’Eau tal van antieke baden en wastafels gered van een schamel einde op de schroothoop. Wat een inspirerende, unieke retailer. Mooi, gerestaureerde producten die zeker niet zouden misstaan in een klassieke badkamer. Dit type retailers maakt nog maar eens duidelijk dat schoonheid met de jaren komt en je nooit moet vergeten waar je vandaan komt.

Dit was de laatste stop voor vandaag maar zeker niet voor dit jaar. De volgende inspiratietour is al gepland. In september, Aalbers badkamers goes international! London baby. 

meer inspirerende verhalen